Biztberhibák, késések két vonalon is

iho   ·   2013.11.28. 07:44

Hosszabb a menetidő Budapest–Székesfehérvár között, jelenti a Mávinform. Tárnok és Martonvásár között a biztosítóberendezés hibája miatt a székesfehérvári vonatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek. Emiatt 20-30 perccel is megnőhet a vonatok menetideje. A helyreállítást természetesen már megkezdték, a késésekért utasai elnézését kéri a MÁV.

Ugyancsak késésekről ad hírt a Mávinform a Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon is, ahol Kisvárda és Fényeslitke között a vasúti jelző- és biztosítóberendezés nem működik. Debrecen és Apafa között csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok, síntörés miatt. Ezért a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon 20-30-40 perces késések is várhatók.

A szakemberek a helyszínen dolgoznak a helyreállításon, de addig a vonatok lassabban, fokozott figyelemmel közlekednek, ami 20-30-40 perccel is megnövelheti egyes esetekben a menetidőt. A Záhonyból Budapest Nyugati pályaudvarra 6.03 perckor induló vonat még mindig Záhonyban vesztegel, de az a járat a mozdony hibája miatt nem tudott még elindulni. Várhatóan másik mozdonnyal közlekedik majd, de az ezzel a vonattal utazást tervezők egyórás késéssel számoljanak.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek