Bő ötvenmillió a Transilvaniára

iho/repülés   ·   2017.09.08. 16:15
cim2

„Kihirdette a Maros megyei önkormányzat, hogy a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér kifutópályájának felújítási munkálataira kiírt versenytárgyalást a PORR Construct Kft. és a Geiger Transilvania Kft. által alkotott társulás nyerte el”adta hírül a Székelyhon. A pályázatra négyen jelentkeztek, a nyertesek 53 millió 535 ezer 999 lejből – 3 milliárd 568 millió 383 ezer 935 forintból, középárfolyamon számolva, az XE szerint – újíthatják föl a kifutópályát.

A Wizz visszajönne, csak legyen végre kész a felújítás!

„»A műszaki dokumentáció alapján a felújítás keretében a következő munkálatokat kell elvégezni: a kifutópálya felújítása, a forgalmi előtér felújítása, az összekötő út helyreállítása és összekapcsolása a kifutópályával, a kiszolgálóutak felújítása, a mozgási területeken található útburkolati jelzések felújítása, új esővíz- és szennyvízhálózat, valamint szennyvíztisztító rendszer kiépítése, fényrendszer és elektromos vezetékek felújítása, földmunkálatok« – idéz az Agerpres hírügynökség a megyei önkormányzat közleményéből. Amennyiben a versenytárgyalás eredményét nem fellebbezik meg, és aláírják a szerződést, 108 nap áll a kivitelező cég rendelkezésére a munkálatok elvégzésére, attól a naptól kezdődően, hogy a megyei tanács kiadta a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendeletet” – írja a Székelyhon.

A Transilvania átmeneti bezárásáról jó egy éve írtunk, akkor még így reménykedtünk: „ha a pálya felújítása elkészül, a Wizz visszaköltözik, »ideális esetben« jövő év végefelé.” Ez végül is még meglehet, csak ahhoz tényleg az kell, hogy ne fellebbezzék meg az eredményt, és hogy őrült tempóban kezdjenek dolgozni. A felújítás kapcsán egyébként biztosra mentek, ugyanis jóval több hitelt vett föl rá Marosvásárhely, 77 millió lejt. Legutóbb pedig akkor írtuk a vidrátszigeti pályáról, amikor még arról volt szó, szeptemberre visszatérhetnek a gépek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek