Bokszmeccs 37 ezer lábon, majd kényszerleszállás

iho   ·   2016.02.01. 13:00
cim3a

Már vagy tíz napja ette a kíváncsiság a világ repülőtársadalmát, vajon miért kényszerült január 22-én kitérő reptéren, Salt Lake Cityben leszállni a Delta Los Angelesből Minneapolisba tartó járata: a korábbi szűkszavú közlemény ugyanis arról szólt, hogy valakik a fedélzeten „helytelen magatartást” tanúsítottak.

A furcsa a dologban az volt, hogy nem a megszokott felállásban: az ugye szinte fel sem tűnik a híradások között, amikor dorbézóló-balhézó utasok miatt kell egy járatnak megszakítania az útját. Ez alkalommal azonban a közleményből az derült ki, hogy nem az utasok között, hanem a személyzet tagjai között voltak a nem megfelelő viselkedést tanúsító illetők, olyannyira, hogy a Delta nyilvános levélben kért elnézést az affér miatt. De ebből a levélből sem derült ki, mi történt tulajdonképpen.

Nos, a The Aviation Herald repülésbiztonsági portál végre kiderítette a dolgot. Tehát a 757-es fedélzetén, 370-es utazási szinten két légi utaskísérő valamiféle „munkaügyek” miatt különbözött össze, olyannyira, hogy ökölharcba kezdtek. Egy harmadik hölgy – a szövegből az vehető ki, hogy a másik kettő is nő volt – megpróbált közbelépni, de a harcoló felek egyike véletlenül neki is behúzott egyet, ez volt az a pillanat, amikor a vezető utaskísérő értesítette a kapitányt a történtekről, aki úgy döntött, leszáll Salt Lake Cityben.

Mint azt még a bokszmérkőzés nyilvánosságra kerülése előtt is többen megjegyezték, a kapitány döntése mindenképp helyes volt. Ha ugyanis a légi utaskísérők nincsenek teljes számban és cselekvőképességük teljes birtokában a fedélzeten, az azt jelenti, hogy egy esetleges valóságos veszélyhelyzet esetén nem tud a személyzet minden tagja megfelelően cselekedni. Márpedig, a mostani híradások fényében, ha az ökölharc még nem is okozott súlyos sérüléseket a résztvevők körében, feltételezhető volt, hogy a szolgálatot teljesítő stewardessek közül kettő nincs abban az idegállapotban, hogy biztonságosan teljesítsék a járatot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek