Bombát találtak Budapesten, leállt a Keleti

MTI/iho   ·   2014.11.08. 12:20

Több fontos csomópontot és épületet, köztük a Keleti pályaudvar irányító központját is kiürítik egy feltehetően tüzérségi lövedék miatt, amelyet földmunkák közben találtak szombat délelőtt Budapesten, a Kerepesi út és az Asztalos Sándor utca sarkánál.

Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: 250 méteres sugarú körben ürítik ki az épületeket, ami lakóházakat feltehetően nem érint majd, de a Keleti pályaudvar irányító központját, továbbá a Fővárosi Csatornázási Művek, a Főtaxi és a Michelin épületét igen. A MÁV irányító központjának kiürítése miatt vélhetően vasúti forgalomkorlátozásra is számítani kell.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a rendőrség ideiglenesen lezárta a Kerepesi úton a Hungária körúti, a Dózsa György úti és a Rákóczi úti kereszteződést. A Rákóczi út felől érkezőket a Thököly útra terelik. Tájékoztatásuk szerint a helyszínbiztosítás érinti a Keleti pályaudvar területét, valamint az Aréna Pláza előtti területet is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek