BRT buszokat vásárol Izrael

Ács Attila   ·   2012.03.24. 13:00
P_Bus_EOT_Haifa_Tel_Aviv_fooldal

Bemutatkozott az első példánya annak az új típusnak, amelyből hamarosan 172 fog forgalomba állni Tel Aviv „Red Line” és Haifa „Metronit” vonalain. A megrendelő az egyik legnagyobb izraeli közlekedési társaság, az 1200 buszt üzemeltető DAN.

A járművek 18,75 méter hosszúak, teljes hosszban alacsonypadlósak, és négy széles, kétszárnyú ajtóval rendelkeznek a minél gyorsabb utascsere érdekében. A járóképes alváz az MAN-től származik – mondhatni a helyi hagyományoknak megfelelően, hiszen a DAN majdnem minden busza MAN alvázon nyugszik, de a német cég országos szinten is piacvezetőnek számít itt már hosszú évek óta.

A motor 360 lóerős, dízel, az Euro V-östől szigorúbb EEV normának is megfelel, és mindezt AdBlue adalékanyag nélkül produkálja. A karosszálást a helyi illetőségű Ha’argaz végzi, a buszokat az időjárásra való tekintettel speciális, kimondottan erre a vidékre készült, nagyteljesítményű klímaberendezéssel is felszerelik.

Haargaz felépítmény MAN alvázon. A BRT buszok valamiért szinte mindenhol ezüst-fekete fényezést kapnak, nincs ez másként Izraelben sem<br>(fotó: MAN)

Kapcsolódó hírek