Budapest-Szófia: ismét van járat

iho   ·   2013.06.25. 08:57
cim2

Hétfőtől ismét van légi összeköttetés a bolgár és a magyar főváros között. Ezentúl heti négy alaklommal közlekedik a Bulgaria Air bolgár nemzeti légitársaság Szófia és Budapest között, méghozzá vadonatúj brazil gyártmányú Embraer ERJ-190 típusú gépekkel – adja hírül a Budapest Airport.

A csinos Embraer a levegőben...<br>(fotók: Budapest Airport)

A járat minden menetrendi napon 14.20-kor érkezik Budapestre, fedélzetén maximálisan 8 business- és 100 turista osztályú utas foglalhat helyet. A Bulgaria Air magántulajdonú légitársaság a csődbement Balkan Airlines helyén alakult, jelenleg 600 alkalmazottal és húszgépes flottával repülnek Szófiából 28 menetrendszerinti desztinációra Európában és a Közel-Keleten.

A Bulgaria Air lesz az első külföldi légitársaság, amely élvezheti a Budapest Airport kis járatsűrűségű új útvonalakra (ún. thin routes) adott legújabb kedvezményét, ami az üzemelés első három évében az utaskezelési díj 50 százalékának jóváírását jeleni, minden befejezett forgalmi év végén. A Budapest Airport ezzel is arra kívánja ösztönözni a légitársaságokat, hogy akár heti két-három-négy járattal is érdemes elkezdeni repülni egy eddig még nem használt útvonalon, ezzel is lefedve a budapesti járat-térképen még meglévő „fehér foltokat”.

...és az ugyancsak csinos légiutaskísérők a betonon a szokásos tortával

Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója azt emelte ki az új járattal kapcsolatban, hogy a Bulgaria Air-rel közösen olyan menetrendet alakítottak ki, amely egyformán jól szolgálja az üzleti utazókat és nagyszerű lehetőséget kínál mind a magyar, mind a bolgár hétvégi városlátogató turisták számára is.

A Bulgaria Air első Szófia-Budapest járatának személyzetét a kialakult hagyományoknak megfelelően speciális, csak erre az alkalomra gyártott marcipán tortával köszöntötte a Budapest Airport.

Kapcsolódó hírek