Budapesten fejleszt a Continental

iho/közút   ·   2012.01.27. 11:08

Speciális magasraktárat is épített 1,6 milliárd forintért a Continental Automotive Hungary Kft., amelyből 300 millió forintot EU-támogatásból álltak. Az új raktárban félautomata, indukciós targoncák üzemelnek.

A 14 méter magas raktárban 13 méteren tudnak rakodni, az indukciós targoncáknak köszönhetően pedig egész közel kerülhettek egymáshoz a polcok, így a raktár szinte teljes terjedelmét ki tudják használni.

A fejlesztés nettó elszámolható költsége 1,2 milliárd forint, amelyhez 25 százalék vissza nem térítendő támogatást kapott a cég.

A Continentalnak Magyarországon hat gyáregysége van, ebből Budapesten elektronikus vezérlőberendezéseket, vezérlőket és olajszenzorokat gyártanak. 1136 alkalmazottal – plusz körülbelül 500 kölcsönzött munkavállalóval – 348 millió eurós bevételt értek el 2010-ben. A cégcsoport – a járműiparban megszokott módon – elsősorban az autóipar számára fejleszti termékeit, de ezek a fejlesztések pár éves késéssel meg szoktak jelenni a haszongépjárművekben is. A cég gyártja például az Audik szervokormány–vezérlését és a hibridjárművek elektronikáját is.

Kapcsolódó hírek