Budapesten fogták el a nagykanizsai gázolót

MTI   ·   2012.03.29. 14:40

Budapesten fogták el azt a román férfit, aki vasárnap elgázolta, majd magára hagyta két honfitársát a nagykanizsai Csónakázó-tónál – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

Az országos körözésnek köszönhetően a rendőrök szerda este fogták el a 24 éves román állampolgárt, aki a súlyos sérüléseket okozó vasárnapi gázolás után hajtott el a helyszínről, és az autóját még aznap este Nagykanizsán megtalálták. A férfit segítségnyújtás elmulasztása megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd szabadon bocsátották.

A zalai rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint egy 10-12 tagú román társaság tagjai közül két férfi szóváltásba került egy harmadikkal. Ez utóbbi távozni akart a helyszínről, ezért beült a kocsijába. A másik két férfi próbálta megállítani a már mozgó járművet, de az mindkettőjüket elsodorta, így kerültek a kocsi alá. Az autót vezető 24 éves férfi ezután megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A két elgázolt férfit súlyos sérülésekkel a nagykanizsai kórházba szállították. Úgy tudni, hogy az egyik román sérült 23, a másik 35 éves, és mindketten nyílt sípcsonttörést szenvedtek el.

Kapcsolódó hírek