Budapestnél tetőzött az árhullám

iho   ·   2013.06.10. 07:46

Továbbra is zárva maradnak az alsó rakpartok, mind Pesten, mind Budán. Átjárhatatlan a Clark Ádám tértől a Margit híd budai hídfőig tartó terület, vagyis Dél- és Észak-Buda köztt vagy Pesten át, vagy az amúgy is túlterhelt Margit-körút, Széll Kálmán tér, Alkotás útja, Móricz Zsigmond körtér vonalon vezet az út. A legbiztosabb azonban vagy a Hungária-gyűrű, ahol persze a reggeli forgalomban normális helyzetben sem könnyű a közlekedés, vagy az M0-körgyűrű.

Budán a Török utcát kizárólag az autóbuszok használhatják a Margit körút és az Üstökös utca között. Az M1–M7-es autópálya közös, budapesti bevezető szakaszán az Egér út és a mai buszsáv kezdete között a városközpont felé a leállósáv helyén buszsávot alakítottak ki. Rendkívüli buszsávot jelöltek ki a Hegyalja úton az Avar utca és a Döbrentei tér között, az Erzsébet híd budai hídfőjéig a centrum irányában. Ez azt jelenti, hogy autósoknak a Hegyalja úton csak egy sáv járható az Erzsébet híd felé. A Dél-Budáról Pest felé haladó, Buda belső területeit elkerülni szándékozó közúti forgalom számára kedvező döntés, hogy a Szerémi útról a Rákóczi hídra az eddigi egy sáv helyett ideiglenesen immár két sávon lehet felhajtani a hídra.

A BKK kötöttpályás gerincvonalai és a MÁV-Start elővárosi vonatai megnövelt kapacitással közlekednek.

A közlekedési központ mindenkinek azt ajánlja, hogy válassza a közösségi közlekedést, abból is leginkább a kötöttpályás járműveket. A szentendrei HÉV már a Margit hídig jár, a 2-es metró Batthyány téri megállója továbbra is zárva van. M2 jelzéssel állomáspótló autóbuszok közlekednek a Széll Kálmán tér–Batthyány térFő utcaClark Ádám tér útvonalon.

H5 HÉV-pótló autóbuszok közlekednek a Szentlélek tér
Margit híd budai hídfőSzéll Kálmán tér útvonalon; a pótlóbusz a Margit híd budai hídfőjénél a Török utcaMargit körút kereszteződésnél áll meg. A HÉV-pótló busz mellett a Szentlélek térről ajánljuk a sűrűbben közlekedő 1-es és 1A villamosokat, illetve az ezek tehermentesítésére indított, a Bécsi út és a Lehel út között közlekedő 1B villamost.

A BKK weboldalán közzétett térképen valamennyi, a tömegközlekedést érintő változás szerepel.

Kapcsolódó hírek