Busszal a boltba

Istvánfi Péter   ·   2013.11.11. 06:29
00

A mozgó ABC-t a bolttal nem rendelkező, nehezen megközelíthető települések ellátására találták ki. A most felfedezett 260-as mellett készült ABC-busz 266-osból és 280-asból is. A középmotoros 260-as változatban a hátfalon kialakított ajtón keresztül, a hátsó motoros 266-osnál pedig a B-tengely mögötti ajtón lehetett felszállni. A kassza pedig elöl volt a buszvezető háta mögött, fizetés után az első ajtón lehetett leszállni.

Jellegzetes homlokfal a 8-as út mentén<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(a külön nem jelölt fotókat Krepsz Zoltán készítette)

Az Ikarus gyár már a megalakulása óta foglalkozott különleges célú autóbuszok építésével, de igazán nagy volumenben a 200-as családból készültek speciális buszok. Az ABC-busz mellett készült gyerekszállító, tüdőszűrő, látásvizsgáló, mozgókönyvtár, patyolat-felvevőhely, mozgóraktár, lószállító és versenyautó-szállító kialakítású jármű is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek