Buszban játszóház? Miért ne?!

iho/közút   ·   2021.07.17. 15:00
bkv_jatszobusz_01

Méghozzá nem is akármilyen buszban: a BKV a forgalomba nem adható, duplacsuklós Van Hoolját hasznosította a kicsik örömére.

A fővárosi közlekedési társaság bízik benne, hogy az ülések kiszerelését követően játszóházzá átalakított Van Hool New AGG300 típusú autóbusz a BKV járműflottájának egyik legkedveltebb tagja lesz – kicsik és nagyok számára egyaránt.

Játszóházzá alakította egyetlen, forgalomba nem adható duplacsuklós autóbuszát a BKV (fotók: BKV Zrt.)

A BKV szakmai tapasztalata alapján kijelenthető, hogy a közlekedés iránti érdeklődés kortól független, és akár egész életen át tartó kötődést jelent. A társaság ezt tapasztalja nyílt napjain, rendezvényein is, ahol már a legkisebbek is örömmel csodálkoznak rá a BKV különleges világára. A most elkészült jármű ötletét is az adta, hogy minél korábban megszerettessék a közösségi közlekedést a gyermekekkel.

A 2003-asban gyártott Van Hool már önmagban is egyedülálló látványosság, mivel ez az egyetlen duplacsuklós autóbusz Budapesten. Külső megjelenése sem mindennapi: a busz oldalát a BKV „Gördülő játszóház” címmel meghirdetett rajzpályázatára érkezett gyermekrajzokkal díszítették fel,  belsejében pedig gondosan kialakított játszóház várja a legkisebb közlekedésrajongókat.

A jármű kölsejét a BKV rajzpályázatára küldött alkotásokkal díszítették ki

A huszonöt méteres, a hagyományos csuklós járműveknél közel hét méterrel hosszabb járművet 2016-ban, tesztelésre szerezte be a hollandiai Utrechtből a BKV. Menetrend szerinti forgalomba azonban nem állhatott, mivel a Kresz és a vonatkozó Köhém-rendelet szerint miután a busz túlméretes, azokat nem lehet Magyarországon forgalomba helyezni, ehhez a rendeleteket és a szabályozásokat kellene módosítani.

A családoknak szóló valamennyi rendezvényein a BKV eddig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy mindenki számára szórakozási lehetőséget, érdekességeket, újdonságokat nyújtasanak. A most elkészült járművel a BKV nyílt napjain és rendezvényein találkozhatnak az érdeklődők.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek