Buszgyártás Debrecenben?

iho   ·   2017.03.09. 13:45
00kicsi

Az ötezer négyzetméter területű létesítményben részben a későbbi gyártásban részt vevő szakemberek képzése folyik majd – írja a Világgazdaság –, később Budapestről a kutatás-fejlesztési részleget is ideköltöztetik. A nagyobb gyártóüzemet a beruházás második szakaszára tervezik megépíteni. Az ITK Holding a Daimler cégcsoporthoz tartozó EvoBus Kft. (Budapestre ők hozták a Mercedes Citaro autóbuszokat is) járóképes alvázakat szállít, amelyekre a városi, elővárosi buszok felépítményeit Debrecenben építik rá.

InterTanker tulajdonú debreceni Cívis 12 Budapesten (fotó: Kemsei Zoltán)

A tervek szerint az első autóbuszok már idén elkészülhetnek, a várható kapacitás évi 250–300 jármű lesz, amelyek gyártásához szükséges, mintegy száz dolgozót már elkezdték toborozni. A szerkesztőség információi szerint az új gyár a négy év múlva lejáró debreceni szolgáltatási szerződéssel is számol, ahol majd saját fejlesztésű és üzemeltetésű buszokkal indulhat. Nem ez az első eset, hogy az ITK Holding Debrecenben buszgyártást tervez: néhány éve elektromos buszokat készítettek volna, de ebből mindössze egyetlen prototípus készült el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek