u-bahn

Vasút Városi vasút

Mivel utaznak Bécsben? - A mindig elmaradt U5-ös

Berky Dénes   ·   2014.05.17. 16:15
Cikksorozatunkban a bécsi közlekedés elemeit vesszük sorra, hogy a következő látogatásunkkor már közeli ismerősként köszönthessük a sógorék metró- és villamosvonalait, járműveit, illetve a hálózat további részeit. Elsőként a metróhálózattal foglalkozunk, azon belül is az egyes vonalakkal. Ezen alkalommal egy nem létező, ám mégis fontos metróvonallal, az U5-össel foglalkozunk.
Vasút

Mivel utaznak Bécsben? - Gőzüzemű vasútból modern metróvá

Berky Dénes   ·   2014.05.11. 16:15
Cikksorozatunkban a bécsi közlekedés elemeit vesszük sorra, hogy a következő látogatásunkkor már közeli ismerősként köszönthessük a sógorék metró- és villamosvonalait, járműveit, illetve a hálózat további részeit. Elsőként a metróhálózattal foglalkozunk, azon belül is az egyes vonalakkal. Jelen írásban az U4-es és az U6-os metró történetét tekintjuk át, egészen a gyökerekig visszanyúlva.
Vasút

Mivel utaznak Bécsben? – Az U3-as „minivonal”

Berky Dénes   ·   2014.05.04. 16:15

Cikksorozatunkban a bécsi közlekedés elemeit vesszük sorra, hogy a következő látogatásunkkor már közeli ismerősként köszönthessük a sógorék metró- és villamosvonalait, járműveit, illetve a hálózat további részeit. Elsőként a metróhálózattal foglalkozunk, azon belül is az egyes vonalakkal. Folytassuk sorozatunkat az U3-as vonallal!

Vasút Városi vasút

Mivel utaznak Bécsben? – Metró a szántóföldön

Berky Dénes   ·   2014.05.01. 13:45
Cikksorozatunkban a bécsi közlekedés elemeit vesszük sorra, hogy a következő látogatásunkkor már közeli ismerősként köszönthessük a sógorék metró- és villamosvonalait, járműveit, illetve a hálózat további részeit. Elsőként a metróhálózattal foglalkozunk, azon belül is az egyes vonalakkal. Folytassuk az U2-es vonallal!
Vasút Városi vasút

Mivel utaznak Bécsben? – Az U1-es vonal

Berky Dénes   ·   2014.04.02. 19:00
Cikksorozatunkban a bécsi közlekedés elemeit vesszük sorra, hogy a következő látogatásunkkor már közeli ismerősként köszönthessük a sógorék metró- és villamosvonalait, járműveit, illetve a hálózat további részeit. Elsőként a metróhálózattal foglalkozunk, azon belül is az egyes vonalakkal. Kezdjük az elején, íme, az U1-es!