Budapesten a negyediket nyitották, Bécsben a hatodikra szerződnek

Berky Dénes   ·   2014.04.01. 07:45
u5-grafik_1396005782707503_kiskep

Renate Brauner, a bécsi polgármester-helyettes jelentette be, hogy a tervek az új metróvonalról elkészültek, már nincs akadály az építés előtt, így azt 2018-ban meg is kezdhetik – írja a Wiener Linien.

Az U5-ös vonal első ízben a közkórház régi épületeitől, melyek jelenleg az orvosi egyetem kampuszaként szolgálnak (Altes AKH) a Karlsplatzig jár, egy szakaszán a jelenlegi U2-es alagútjában, nevezetesen a Rathaus és a Karlsplatz között, ezzel kisebb módosítást beiktatva az osztrák főváros metróhálózatába.

Az U5-ös vonal és az U2-es tervezett módosításai a Wiener Linien rajzán

Az U2-est ezzel egyidőben a Rathaustól a Neubaugassén (U3) és a Pilgramgassén (U4) át a Matzleisdorfer Platz-ig hosszabbítják – ezen az új végállomáson az S-Bahnra biztosít majd átszállást. A későbbiekben az U2-est dél felé a Wienerberg irányába, az U5-öst a Gürtelen át az Elterleinplatzig tervezik hosszabbítani. Ezen is túlnyúlva távlati elképzelésekben szerepel az U5-ös nyugati hosszabbítása egészen a Güpferlingstrasséig, dél felé pedig St. Marx-szon át az Arsenalstrasséig.

* * *

Indóház Online - Hivatlan oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a holdon, a síneken vagy a sínek mellett, a tűzön vagy a vízen történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek