Credo-bemutató Pécsett

MTI/iho   ·   2013.08.28. 09:00
00

Az új autóbuszokat a 2012 végén kiírt közbeszerzésen vásárolták meg, darabonként ötvenmillió forintból. Mint Csizi Péter, Pécs alpolgármestere elmondta: az önkormányzati tulajdonú Tüke Busz a városvezetéssel közösen húsz új jármű beszerzését határozta el, a mintegy 1,2 milliárd forintos költség nagyobb részét a Magyar Fejlesztési Bank speciális, kifejezetten buszbeszerzésre adható, kedvező kamatozású hiteléből, a maradékot saját forrásból teremtette elő a baranyai megyeszékhely.

Gyülekező az átadás előtti napon<br>(MTI fotó, Sóki Tamás felvételei)

A már közlekedő Credók bérleti szerződése hamarosan lejár, Csizi Péter elmondta: az őszi-téli menetrend zökkenőmentes teljesítéséhez újabb pályázatot írnak ki autóbuszok bérlésére. Emellett Árki Sándor, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója elmondta: a cég a város közgyűlésének jóváhagyásával újabb négymilliárdos hitelt venne fel az MFB-től, ebből további negyven csuklós buszt vásárolnának.

A sajtótájékoztatón balról: Hoppál Péter országgyűlési képviselő, Csizi Péter alpolgármester és Krankovics István, a Kravtex tulajdonosa-ügyvezetője

Az augusztus 28-án, a Széchenyi téren bemutatott tizenöt új busz Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő szerint tizennyolc régi Ikarust kiváltva a Főpályaudvarról és az Uránvárosból fognak közlekedni, a forgalomba állásuk 29-én, csütörtökön várható. A pécsi buszcsere-programban a jelenlegi, 161 buszt számláló állomány túlnyomó többségét, hosszabb távon százötvenet kívánnak lecserélni, a buszpark jelenlegi átlagéletkora tizenöt év.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.