Csak kétszer vitte többször a siófoki fürdőst a 203-as<br>a 235-ösnél

Vörös Attila   ·   2014.08.31. 21:15
400__IMG_6431__140802_Moha__M40203

Az idei púposos szezon június 21-én indult, a nyári forgalomban innentől augusztus 31-éig közlekedett Győrből Siófokra és vissza az 1987/88-as vonatpár. A vonatot, ahogy tavaly, idén is Púpos húzta Győrtől Siófokig. Papíron legalábbis, mivel a 2013-as szezonhoz képest sokkal több gond akadt a vonógéppel, az esetek harmadában pótolni kellett valamelyik másik dízelmozdonnyal a Púpost.

Nagyjából 2/3 arányban vitte Púpos, 1/3 arányban Szergej a fürdőst

A kinézett mozdony idén is a 235-ös gép lett, a hatvani Púpos három héten át gond nélkül vitézkedett az 5-ös vonalon. Aztán július 11-én fekve maradt, komoly ijedtségre okot adó tűzkárok keletkeztek az egyik vontatómotornál. Szerencsére Hatvanban megjavították, de a szezon vége előtt egy héttel a 235-ös már nem tért vissza a Dunántúlra.

Az utolsó héten már végig a 165-ös Szergej húzta a fürdőst<br>(kép: Vörös Attila)

Pedig lett volna hova, mivel a pótlására vezényelt 203-as gép a talpra állása óta esik-kel. Egy hét púposmentes vonatozás után, július 18-án este ment először Jennifer Fehérvárról Győrbe, 21-én reggel pedig máris pótolni kellett. Talán ez volt a legizgalmasabb pótlás, a fürdősre Komáromban lehetett átszállni egy traxx-os vonatról, majd egy Desiro motorvonat ment el Fehérvárig. Augusztus másodikára jött csak össze az ötödik üzemnap Jennifernek, a fürdős vegyeskék szerelvénye élén Szergejek és a 149-es Csörgő fordult közben elő. Augusztusban kisebb-nagyobb kihagyásokkal ismét a 203-ast láthattuk az 1987-es élén, sajnos 23-án a nyílt pályán ismét fekve maradt a gép; 28-án a páros vonattal este ismét megpróbálkozott a Púpos, de megint csak Mórig jutott, segélygépet kellett érte küldeni.

Pályaszám szerint a fürdős mozdonyai és a szerepléseik száma

A vonat egyébként ránézésre sikeresnek tűnik, amikor jó idő volt, sok utas is volt rajta. Őket többnyire az is hidegen hagyta, hogy milyen mozdonysorozat viszi a vonatot. Már ameddig viszonylag pontosan célba ért...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek