Egy napig Lvovig járt a Tisza Intercity

iho   ·   2014.02.20. 16:23

Az Ukrán Vasút (UZ) február 20-án csütörtökön délután arról adott hírt, hogy a Kijevben zajló események következtében - hivatalosan pályahelyreállítási munkák miatt - február 20-tól további intézkedésig a Budapest-Keleti pályaudvarról Moszkvába 18 óra 40 perckor induló Tisza InterCity (IC16) csak Budapest és Lvov, illetve a Moszkvából Budapest-Keleti pályaudvarra 11 óra 20 perckor érkező Tisza InterCity (IC15) csak Lvov és Budapest között közlekedik. A helyzet konszolidálódása miatt másnap estétől már újra a teljes vonalon, tehát Moszkváig és Moszkvától jár a nemzetközi vonat.

A MÁV-START a Magyarországon váltott jegyeket és a hálókocsijegyeket kezelési költség levonása nélkül visszatéríti az utasoknak, amennyiben szándékukat a vonat indulása előtt jelezték a jegypénztárban és menetjegyüket, hálókocsijegyüket záradékoltatták.

Az utasok Ukrajnába, illetve Oroszországba irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. Kérhetik menetjegyük, hálókocsijegyük kezelési költség nélküli visszatérítését, amennyiben ezen szándékukat a menetjegy érvénytartam kezdete előtt jelezték a MÁV-START valamely nemzetközi jegypénztárában vagy személyes ügyfélszolgálatán és menetjegyüket, hálókocsijegyüket záradékoltatták.

A más vasútnál váltott jegyek záradékoltatása is szükséges, azonban a visszatérítést az utasnak a jegykiadó vasúttól kell kérnie - írja a MÁV-START.

A Szlovák Vasút (ZSSK) hasonló közleményt adott ki, miszerint a Tiszán közlekedő pozsonyi és kassai közvetlen kocsiknak is Lvov lett a keleti végállomása.

Kapcsolódó hírek