Csalagút-gyakorlat: ha kigyullad a vagon

iho/vasút   ·   2012.01.26. 11:15

Tűzoltók, mentők és rendőrök vettek részt a La Manche csatorna mindkét oldaláról azon a a gyakorlaton, amelyen egy Anglia felé tartó, teherautókat szállító szerelvény kigyulladását szimulálták.

Amint a Railway Gazette beszámol róla, az ezévi gyakorlat során megtörtént a vonat ellenőrzött megállítása, a teherautó-sofőrök kimentése, és tesztelték a SAFE tűzoltórendszer működését is.

Az Eurotunnel mostanra mind a négy úgynevezett SAFE-állomást működésbe helyezte. Ha egy vonaton tüzet észlelnek, e 870 méter hosszú állomások egyikén kell a vonatot megállítani, ahol automata berendezések találják meg a tűzfészkeket és azonnal nagynyomású vízzel árasztják el a kritikus részeket, így a tűz nem jut oxigénhez és eloltható.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.