Csináld magad Hummer

B. Cs.   ·   2012.12.14. 10:00
2013-AM-General-Humvee-C-Series-rear-viewk

Az eredeti Humvee katonai járművet megalkotó AM General november elejétől forgalmazza a Hummer H1, azaz a Humvee butított változatát (hivatalos nevén Humvee C sorozat), amely nem is kész haszonjármű, hanem csak egy csináld magad készlet. A 59 ezer 995 dollárért hirdetett csomag a fényezett karosszériát, a hűtőrendszert, a vezetékezést, az elektromos rendszert, a vászontetőt és -ajtókat, az üzemanyag-ellátó rendszert, az üléseket, a műszerfalat, a lámpákat, az első és hátsó Torsen differenciált, a fékekeket, valamint a futómű főbb elemeit tartalmazza, a motort és a hajtás többi alkatrészét (váltó, kerekek, gumik) a vállalkozó kedvű és hozzáértő vevőnek kell összevásárolnia és beépítenie a helyére.

A Hummer nevet nem használhatják, az a GM tulajdona <br /> (fotó: AM General)

Az alapcsomag összeszerelésével puritán munkaautót kapunk, de ha még áldozunk rá pénzt, számos különleges felszerelést is választhatunk a kocsihoz. Ilyen a központi keréknyomást ellenőrző rendszer kerekekkel és gumikkal, az 5,5 tonnás csörlő, az alvázburkolás, vagy az első és hátsó Eaton differenciálzárak. Rendelhetünk fűthető szélvédőt és terepmintás műszerfalat. Ha minden lehetőséget kihasználunk, 77 ezer 880 dollárnál járunk, de még nem indul a jármű. A monstrum platója kéttonnás terhet bír el, 4,5 tonnás fékezett utánfutót vontathat. Ennél terhelhetőbb pickup nincs ebben a kategóriában.

A kasztni és az alváz násza egy jobban felszerelt műhelyben megtörténhet <br /> (fotó: AM General)

Az AM General csak addig vállal garanciát a leszállított részegységekre, amíg össze nem szerelik őket, a szett felhasználásával készült járművekre már nem terjed ki a gyári jótállás. Bár az érdeklődés nagy, a gyártó megvárja az első ötven megrendelést, aztán dönt a sorozatgyártásról. Ha valaki most kifizeti az előleget, a csomagot júniusban kaphatja meg.

Ilyennek kell lennie <br /> (fotó: AM General)

Legyőz minden akadályt <br /> (fotó: AM General)

Kapcsolódó hírek