Csomópont-felújítás Óbudán

iho   ·   2018.03.22. 10:55

Elkezdődött és várhatóan 2018 szeptemberéig tart a III. kerületi Ország út–Pünkösdfürdő utca csomópontjának átépítése–tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Megújul az Ország út lakótelep felőli oldalának, illetve az Ország út HÉV-állomás felőli oldalának útpályája és az út mellett haladó járda. A HÉV-átjáróban egyirányú lesz a forgalom június közepétől az Országút felől a Batthyány utca felé. A munkálatok előrehaladásával folyamatosan változik majd a közlekedési rend az Ország úton.

Először a zöldterületeken dolgoznak, majd június közepétől várhatóan 2018 szeptemberéig elvégzik az útpálya és a járda burkolatának a felújítását. A csomópont átépítésével megújul az út teljes pályaszerkezete. A gyalogosok biztonsága érdekében a gyalogátkelőhelyekhez középszigetek épülnek. Az új főirány (Szentendrei út–Pünkösdfürdő utca) fölérendeltsége miatt a csomópont geometriája változik, az Ország út mellékiránnyá válik, így azt is átalakítják annak érdekében, hogy az út alárendeltsége felismerhető legyen a közlekedők számára.

Az Ország út és a Szentendrei út nyugati oldalán új, két méter széles járda épül és csatlakozik a már meglévő járdákhoz. A buszmegálló is új burkolatot kap, illetve a közvilágítás fényforrásai is megújulnak. A felújítással kapcsolatos forgalmi változásokról a későbbiekben a BKK később ad részletes tájékoztatást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek