Csörgő tüzének korma vetett árnyékot a debreceni retróhétvégére

iho/vasút   ·   2024.08.15. 13:00
Csörgő tüze Debrecenben

De azért ne ijedjenek el, még a 2112-es Csörgő, a 610-es ABb motorkocsi és a 203-as Púpos távolléte ellenére is remeknek ígérkezik a program! 

Szegény embert az ág is húzza, úgy tűnik, három – a céges kommunikációs szolgálatok egyik legelkoptatottabb fordulatát citálva – „ikonikus” vasúti jármű sem vehet részt a többnapos, debreceni retrófeszten.

1. Az ABbmot sorozat egyik, az utókorra hagyott példánya, a 610-es motorkocsi elé a nagykereki vonal peronjai gördítenek akadályokat. A vérbeli vasúti élményt nyújta motor ugyanis a tervek szerint a 106-oson pörgött volna, de a cirka fél évtizede átépített állomási peronoknál nem vették figyelembe azt, hogy ott 2024 nyarán, a múlt utáni sóvárgás jegyében nem csak MDa, hanem ABb is mosolyt csalna arrafelé az arcokra. (Ismerve a reakciókat, nem tekinthetünk el attól, hogy ide ne vessük: kérem, ez irónia akart lenni, továbbá a képünk az oltás után készült, és azon tényleg nem korom terjeng, de annak előtte igenis az…)

2. A 203-as Púpos úgy tudjuk, gyengélkedik, kockázatos lenne a bevetése – Jennifernél az utóbbi időben nem az az első eset.

3. És akkor itt van még az, ami a késő délelőtt történt Debrecenben: elektromos zárlat okozta, gyorsan eloltott tűz – nagyobb volt a füstje, mint a lángja – miatt kell a forgalomból kiállnia a 2112-es, lélekben az ünnepi tandemre készülő Csörgőnek…

Mindettől függetlenül, együttérzésünk a szervezőkkel, mi ott leszünk, és annak örülünk, ami van.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek