Csúcsforgalom Vácrátóton

Gálicz Zoltán   ·   2019.05.12. 12:00
Vacratot_400

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a Budapest–Hatvan vonal átépítésének keretében Aszód állomás vágányhálózatát is teljesen átépítik. Emiatt április elsejétől már nemcsak Gödöllő, hanem Galgamácsa felől sem lehet vasúton megközelíteni az állomást. Annak érdekében, hogy a Balassagyarmat–Aszód vasútvonal utasai némileg könnyebben és gyorsabban közelíthessék meg a Budapestet, a palóc fővárosból érkező motorvonatok egy része Galgamácsától Vácrátót felé veszi az irányt és ott átszállással lehet továbbutazni Budapest és Vác irányába.

Apró érdekesség, hogy mivel munkanap délutánonként a veresegyházi vonalon félóránként járnak az S71/G71 vonatok, így Vácrátóton is keresztjük van, és melléjük becsatlakozik még a balassagyarmati vonat is, így az állomáson telt ház alakul ki, mivel mindhárom vonatfogadó vágánya foglalttá válik, amire manapság ritkán van példa. A jelenlegi érvényes vágányzári menetrendnek ma, azaz május 12-én ugyan vége lesz, de aki most lemaradt, május 27. és június 2. között még lesz lehetősége vonatozni ezen a vonalon. A május 13. és 26. közötti időszakban pedig nemcsak a Keleti pályaudvar, hanem az Aszód–Balassagyarmat vonal is kisebb ráncfelvarrást kap, emiatt Balassagyarmattól Aszódon át egészen Gödöllő állomásig vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek