Csúcsforgalom volt a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőknél

MTI   ·   2019.08.12. 12:33

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia százados tájékoztatása szerint a várakozási idő Röszkén belépő irányban elérte a három órát, de kilépő oldalon is voltak olyan időszakok, amikor két órát kellett az utasoknak várakozniuk. A hétvégén a röszkei autópálya-határátkelőt használók száma meghaladta a százhúszezret, míg a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet csaknem százötvenezren vették igénybe. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette.

A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő hétvégéken ki- és belépő irányban is megnövekedett forgalom várható, azonban már a belépő forgalom lesz erősebb. Egy átlagos nyári napon tizenöt-húszezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár hatvanezerre is nőhet. Ezt az utóbbi években Csanádpalota is megközelítette.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta reggel hét és este hét óra között vehető igénybe. Tiszaszigeten és Ásotthalmon csak szerb és uniós állampolgárok léphetnek át. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a huszonnégyórás nyitvatartással működő kiszombori, nagylaki vagy battonyai közúti határátkelőt. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek