DAKK-os pótlók Gödöllőnél

iho/vasút   ·   2017.07.06. 13:45
dakhevp0

A közlemény szerint pályafelújítás, valamint a Szentjakab és a Gödöllő, Erzsébet park közötti Ganz-híd bontása miatt szombattól 16-áig, valamint 22-én és 23-án a szerelvények rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Mogyoród között járnak. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok közlekednek H8 jelzéssel, de azok Szentjakabra nem térnek be, az állomás a Mogyoródról induló H8SZ telebusszal közelíthető meg. A H8SZ azonban csak akkor közlekedik, ha igényüket az utasok korábban jelzik a BKK-nak.

Volt már ilyen máskor is H5-ös hévet pótol a DAKK Volvója. Sándorfalván azért egy kicsit hiányzik... (fotók: Bohus Dávid)

Július 17-étől 21-éig, valamint 24-étől 27-éig a HÉV a teljes vonalán közlekedik ugyan, de Mogyoródon mindkét irányba át kell szállni egy másik szerelvényre.

Érdekes lesz a buszpótlás: a szentendrei HÉV felújításakor a MÁV-HÉV átalakulás miatt már nem a BKV biztosította a pótlóbuszokat. A pótlásra a Volánbusz kapott megbízást, de mivel kiadható busza kevés volt, ezért a közös vezetés alatt álló DAKK Volvóit vetették be. Csongrád megyében a tanítási szünet miatt a helyettesítésüket helyiből levett Ikarus 280-asokkal, illetve a nemrég érkezett Volvo-Säffle 8500-akkal, valamint Carrus-Volvókkal meg tudták oldani, ezért onnan hét kocsi eljött, illetve a kecskemétiek is tudtak nélkülözni párat a 7700-as Volvók közül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek