Daruskocsi szorult a híd alá

iho/vasút   ·   2012.07.12. 20:23

Celldömölkön egy a vasúti pálya alatti közúti aluljáróba beszorult egy daruskocsi – hangzik a MÁVINFORM közleménye.

Előzetes információk szerint a munkagép gémje a vasúti hidat is megrongálta.

A balesetben érintett szakaszon nem közlekedhettek a vonatok, így az utasokat Celldömölk és Sárvár között autóbuszok szállították. Az átszállások miatt  – a helyreállítás végéig – hosszabb menetidővel közlekedhetnek a járatok a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vasútvonalon. Az érintett szakaszon teljes útzár volt érvényben.

A Vas Népe tudósítása szerint egy MAN típusú önrakodó tehergépkocsi szorult a felüljáró alá, a rakodógém a híd felső szerkezetébe akadt. A teherautó vezetője szerint a gém kiakadhatott rögzített helyzetéből, ugyanis ezen az útvonalon rendszeresen közlekedik, és a magasságkorlátozás határán bőven belül van a járműve.

A baleset miatt a Celldömölk–Sárvár vasútvonal egyik sínpárja mintegy húsz centit süllyedt, a másik a talpfákkal együtt kiszakadt a helyéből. A felépítmény helyreállítása komoly munkát igényel, a híd mindkét végén elvágták a síneket, kikotorják az ágyazatot, majd a pályát újra lefektetik.

Közúton a híd teljes helyreállításáig érvényes az útzár, Kampel Oszkár, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Vas Népének nyilatkozva elmondta, hogy az ütközés következtében a hídszerkezet tartógerendái teljesen kimozdultak a helyükből, a tűzoltókat, műszaki mentőket egyes kiemelt fokozattal kellett riasztani.

A képre kattintva fotógaléria nyílik

Kapcsolódó hírek