Dél-Dunántúlon kezdődik az átszervezés

iho/közút   ·   2012.11.27. 09:51
A Kapos, a Pannon és a Gemenc volán összevonásával szervezik át Dél-Dunántúl buszközlekedését. A száz százalékban állami tulajdonú Dél-Dunántúli Közlekedési Zrt. húszmillió forint alaptőkével alakul meg, vezérigazgatója Bebics János, a Kapos Volán korábbi szakmai vezetője lesz. Az átalakulás első lépcsője 2014 végén fejeződik be, addigra a három társaság teljesen összeolvad. A változások az utasokat nem érintik – írja a bama.hu.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.

Közút Infrastruktúra

Lánchíd: az év végén visszaadható a hídpálya a forgalomnak

iho/közút   ·   2022.07.23. 12:00

Rekordidő alatt elkészült az új acél útpálya, ami a régi, elöregedett vasbeton-pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.