Demonstrációk és közlekedési káosz!

MTI   ·   2011.09.29. 12:09

Pécs határában a 6-os úton a D-Day Operatív Törzs tagjai félpályás útlezárással tiltakoztak „a demokrácia, a szociális biztonság, az emberi és munkavállalói jogok védelmében”, csatlakozva a mintegy 70 szakszervezet, civil és társadalmi szervezetet által, D-Day elnevezéssel meghirdetett országos tüntetéssorozathoz.

A tiltakozó akciósorozathoz csatlakozva szeptember 29–30. és október 1. napokon félpályás útlezárás várható a 4. sz. főútvonal Tuzsér–Tiszabezdéd közötti szakaszán naponta 08–16 óra között – közölték a szervezők az Objektív hírügynökséggel.

Délután három órától Budapesten a Clark Ádám téren kezdődik demonstráció, ez feltehetően nagyon komoly káoszt okoz majd a főváros közlekedésében.

A BRFK tájékoztatása szerint a demonstrációk miatt szerda estétől vasárnap estig tilos megállni a Clark Ádám téren, az Alagút melletti taxiállomáson. Egészen október 9-ig megállási tilalom van érvényben a Pauler utca mindkét oldalán, a Mikó utcában a Pauler utca és az Attila út között, illetve a pesti alsó rakparton, a Lánchíd két oldalán lévő parkolóban.

Péntek estétől szombat éjfélig tilos lesz parkolni a Kossuth téren, a Szalay, az Alkotmány és Akadémia utcákban, a Széchenyi rakparton, a pesti alsó rakparton a Garibaldi utcai lehajtó és a Margit híd között, illetve a Bajcsy-Zsilinszky úton az Andrássy út és az Alkotmány utca között.

Kapcsolódó hírek