Doblo XL-t dobott a piacra a Fiat

iho/közút   ·   2012.09.20. 21:00
Fiat_doblo_cargo_kiskep

Az XL változatnak 5 köbméteres (lehajtott első utasüléssel 5,4 köbméteres) raktere van, teherbírása egy tonna. A Doblo XL méretei a Fiat Doblo Cargo Maxi kiviteléhez hasonlóak. Egyszerű hozzáférni a raktérhez az 1455 milliméter magas hátsó ajtónak és az 1550 milliméteres belmagasságnak köszönhetően. Kétlengőkaros hátsó felfüggesztése könnyedén megbirkózik a komolyabb tengelyterheléssel is (1200 kilogramm az első és 1450 kilogramm a hátsó tengelyen).

Fiat Doblo Cargo XL

Motorválasztéka három turbódízel erőforrást sorol: az 1.6 MultiJet 105 lóerős, az 1.6 MultiJet MTA automatikus váltóval 90 lóerős, míg a kétliteres változat 135 lóerős. Az összes dízelmotor teljesíti az Euro 5-ös szén-dioxid-kibocsátási normát. A környezetkímélő működésben fontos szerep jutott az extraként rendelhető start-stop rendszernek és koromrészecske-szűrőnek.

Alapfelszerelés az elektronikus fékerőelosztóval (EBD) kombinált blokkolásgátló fékrendszer (ABS). A biztonsági csomagot a fejet és a mellkast egyaránt óvó elülső és oldallégzsákok teszik teljessé. Az utasfülke felárért mobil irodává változtatható. A fülke fölött tágas tárolóhely található, amelyhez közvetlenül a raktérből lehet hozzáférni. Személyautós kényelmi berendezések is választhatók: automatikus vezérlésű klímaberendezés, sebességtartó, tolatóradar, beépített mobiltelefon-kihangosító, TomTom navigációs rendszer.

A Fiat Doblo Cargo XL alapára bruttó 5,08 millió forint. Ezért a pénzért a kisebbik, 105 lovas motorral vihetjük a kocsit. A kétliteres, 135 lovas változat alapára 5,75 millió forint.

Kapcsolódó hírek