Döntött a kormány a v0 építéséről

MTI   ·   2013.02.27. 17:08

A kizárólag teherszállításra szolgáló, kétvágányú, villamosított, 113 kilométeres vasútvonal Tatabánya és Cegléd között épül. A kormány még vizsgálja, hogy a kínai fejlesztési bankkal nemrég kötött, egymilliárd eurós együttműködés, vagy uniós források terhére valósul-e meg a beruházás. Amennyiben a kínai forrásokat választják, a kivitelezés 2014 tavaszán elkezdődhet, tehát a tervezést és a költségbecslést addigra el kell végezni. Vonatok ez esetben 2017-ben közlekedhetnek az új pályán.

Szijjártó Péter külkapcsolatokért felelős államtitkár bejelentette, hogy a ferihegyi gyorsvasút megépítése egyelőre lekerült a napirendről, mert a Malév csődje miatt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalma csökkent, és az 1-es terminált is bezárták.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.