Dübörög a Rába

MTI   ·   2013.11.13. 20:12

Felülteljesítette idei időarányos céljait a Rába Holding Nyrt.; a társaság árbevétele az első háromnegyed évben 11,6 százalékos növekedéssel 34,7 milliárd forint volt, üzemi eredménye pedig az iparági átlagot jóval meghaladó mértékben, négyszeresére nőtt.

A Rába teljes átfogó jövedelem szerinti eredménye az első háromnegyed évben 76 százalékos növekedéssel 1,96 milliárd forint lett, szemben a bázisidőszak 1,11 milliárd forintos összegével. Ennek eredményeként a vállalat várhatóan sikeresen teljesíti 2013-ra kitűzött üzleti céljait még a lassuló gazdasági környezet ellenére is. Annak ellenére, hogy a globális haszongépjármű-piacok az utolsó negyedévben kevésbé teljesítettek jól, és fordulat a jövő év során sem várható, az év első kilenc hónapjában közel 19 százalékkal bővült a Rába exportja.

A csoportszintű üzemi eredmény a múlt év hasonló időszakával összevetve több mint négyszeresére, 2,4 milliárd forintra emelkedett, a növekedés motorja az idén is a futóműüzletág volt, amely a kulcspiacokon növelte árbevételét, így közel 15 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának számait.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek