Dugó a körúton, tüntetők a bankoknál

iho   ·   2013.08.27. 09:32

A devizahitelesek kártalanításáért tüntet több csoport a Nagykörúton. A mintegy húsz-harminc tüntető reggel hétkor kezdte a tiltakozást. A szervezők között van a Koppány Csoport, valamint a Nem adom a házamat mozgalom.

Az origó tudósítója a helyszínről azt jelentette, hogy a tüntetők jelentős rendőri kísérettel vonulnak végig a Nagykörúton. A külső sávban 10-15 rendőrautó áll, és a tiltakozók rendőri felvezetéssel vonulnak. A terveik szerint minden bank előtt megállnak majd, és „Gyilkosok”, „Uzsorások” feliratú cetliket ragasztanak fel a bejáratokra. Az egyik tüntető a tudósítónknak azt mondta, nemcsak a devizahitelesek, hanem a kapitalizmus ellen is tüntetnek.

Ahogy halad a menet, egyre több járókelő megáll, és nézi a tüntetőket, de többen megjegyezték, hogy "ilyen sok rendőrt lefoglalnak ezek". Az egyik tiltakozó a tudósítónknak meg is jegyezte, hogy az emberek nem nagyon kíváncsiak a szórólapjaikra.

A menet feltehetően délig tart majd, jelenleg a páros oldalon vonulnak végig, de visszafelé is megteszik az utat. A forgalmat egyelőre nem akadályozzák, kisebb fennakadás csak a külső sávban álló rendőrautók miatt van.

A tüntetők is nevetnek azon, hogy ekkora rendőri kíséretet kaptak. „Azért vicces, hogy felragasztjuk a bankokat, és a rendőrök körbeállva biztosítanak minket – mondta az egyik tüntetőlány. A szervezők minden banknál elkezdik énekelni a Börtön ablakába című nótát, de csak kevés tüntető csatlakozik a kórushoz.

A demonstráció kora délután a Blaha Lujza téren ért véget.

Kapcsolódó hírek