Dugók várhatók a 4-es úton

iho/közút   ·   2012.03.19. 09:22
A 4-es számú főút 103+1889 kilométer szelvényében létesítendő „Turbó” körforgalmú csomópont építési munkálatainak következő fázisa mától, március 19-től kezdődik, ezért az érintett útszakaszokon forgalmirend-változások lépnek érvénybe – olvasható a szoljon.hu oldalon.

A csomópont déli oldalának építése miatt, a 4-es számú főút egyenes forgalmi irányait az északi oldalon ideiglenesen kijelölt forgalmi sávokba terelik, ezért a főúton a kivitelezés időszakában torlódásokra kell számítani.

A Budapest irányából balra kanyarodást forgalombiztonsági és kapacitási okokból letiltják.

Az önkormányzati kezelésben lévő Debreceni útra történő behajtást – a munkálatok befejezéséig – csak célforgalmi jelleggel engedik. A megkülönböztetett jelzéseiket használó járművek és a menetrend szerinti autóbuszjáratok a behajtási tilalom alól mentesülnek.

A forgalmi rend módosítása miatt a belvárosi Tisza-híd felől Debrecen irányába közlekedők a 4-442-es számú főutak különszintű csomópontját használhatják, amelyre a kertvárosi körforgalmú csomópontban terelőtáblák fogják felhívni a figyelmet.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.