Dunaújváros: marad az Alba Volán

iho/közút   ·   2013.01.03. 12:38

Újabb négy évre megkötötte a szolgáltatási szerződést az Alba Volán és a városi önkormányzat: 2016 év végéig változatlanul a Volán buszaival járhatunk a városban és a város környékén. Mint Erdős Sándortól, a cég dunaújvárosi üzemének igazgatójától megtudtuk, az új  szerződésben finomítottak a Volán és a város közötti elszámolás rendszerén, de alapvetően a régi, 2012. december 31-vel lejárt szerződéshez hasonló együttműködési megállapodást kötött a két fél.

A Dunaújvárosi Hírlap cikke szerint a szolgáltatást sok kritika érte és éri, ám meglehetősen nehéz lett volna hirtelen találni egy vállalkozást, amely harminc-egynéhány működőképes autóbusszal és legalább száz emberrel a Volán helyére áll,  és legalább azon a szinten teljesíti kötelezettségeit, mint ahogyan elődje tette azt.

A legfőbb panasz: ritkák és zsúfoltak a járatok, sokat kell várniuk az utasoknak a helyi megállókban. A kritikák jogosak, ezt a cég vezetői is elismerték azokon a fórumokon, amelyeken az utazóközönséggel találkoztak, legutóbb például a Béke-városrészi Arany János Általános Iskola előcsarnokában. A korábbiaknál lényegesen szűkebb, gyakorlatilag a minimális szolgáltatásokat tartalmazó nyári menetrend meghosszabbításával ugyanis sok, főleg a városközponttól távoli negyed lakói kerültek az addiginál nehezebb helyzetbe.

A Volán helyi üzemének vezetői a lakossági panaszokra gyorsan reagáltak: három hét alatt elkészítettek egy menetrendvariánst, amelynek lényege, hogy a Béke-városrészből a központba tartó, majd onnan nagy kerülőkkel visszatérő 40-es buszt kiegészítenék egy ellenkező irányba közlekedő és az előző busz fordulási idejének közepén induló, 45-ös jelzésű járattal. A javaslatot december közepén benyújtották a városi önkormányzathoz. Megvalósításáról a megrendelő, azaz a helyi közgyűlés dönt.

Kapcsolódó hírek