EasyJet: könnyebb lesz idén

iho/repülés   ·   2012.03.26. 12:38

A második legnagyobb európai fapados légitársaság csökkenti pénzügyi évének első felére adott veszteségelőrejelzését – jelenti a hvg.hu.

Az easyJet azt jelezte, hogy az idei első hat hónapos vesztesége alacsonyabb lesz, mint amit korábban vártak. A fapados légitársaság pénzügyi évének március végén záródó első félévére korábban 140-160 millió fontra prognosztizált veszteségét most 110-120 millióra mérsékelte (az előző pénzügyi év első felében 153 milliós volt a mínusz).

Az easy kedvezőbb prognózisa mögött a vártnál – és a szokásosnál – enyhébb tél húzódik meg, a kedvezőbb időjárás ugyanis kevésbé zavarta a közlekedés folyamatosságát, sokkal kevesebb üresjáratot, illetve várakozást kellett menedzselni. A légitársaság az ülésekre számolt bevétel 10 százalékos növekedéséről is beszámolt.

„Továbbra is azzal számítunk, hogy nem várhatóak a működési feltételek számottevő javulása” – mondta a BBC-nek Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója. Számításaik szerint a társaság számára 100 millió font többlet kiadást jelent ebben az évben az üzemanyagszámla növekedése. Az üzletpolitikában a hatékonyság élvez elsőbbséget, így a legkedvezőbb megtérülést biztosító piacokra összepontosítják erőforrásaikat.

Kapcsolódó hírek