Egy, az agglomerációsok közül

iho   ·   2014.02.27. 21:09
agglo00

Százharmincöt autóbusz áll forgalomba Budapesten és egyes környező településeken 2014 tavaszától a BKK megrendelése alapján, a Volánbusz üzemeltetésében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a fővárosi önkormányzat korábbi megállapodásának nyomán. Az új buszok forgalomba állításáról Vitézy Dávid, a BKK és Dévényi Gergely, a Volánbusz vezérigazgatója írta ma alá a nyolc évre szóló, két évre meghosszabbítható szerződést.

Roppant elégedettek: Vitézy Dávid, a BKK és Dévényi Gergely, a Volánbusz vezérigazgatója az aláírás után<br/>(fotók: BKK)

A megállapodás szerint a szolgáltató százharmincöt (és opcionálisan tizenegy további) új gyártmányú MAN Lion’s City és Rába-Volvo 7900A típusú, alacsony padlós, légkondicionált, Futár utastájékoztató rendszerrel ellátott autóbusszal váltja fel az agglomerációs vonalakon (Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Remeteszőlős, Solymár, Szigetszentmiklós, valamint Törökbálint térségében) jelenleg közlekedő járműveket a 13-as buszcsalád, a 22-es buszcsalád, a 38-as buszok, a 40-es buszcsalád, a 63-as busz, a 64-es buszcsalád, a 84E, 89E, 94E, 294E buszok, a 88-as busz, a 140-es busz, a 169E busz, a 172E és 272-es buszok vonalán.

Az új buszok a pécsi kocsikhoz hasonló kivitelűek lesznek, annyi különbséggel, hogy a Volánbuszhoz érkeznek háromajtós példányok is

Az átvételi folyamat részeként a Volánbusz nemcsak a vonalakat, hanem autóbuszvezetőket is átvenne a BKV-tól, ezt Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója közölte a sajtóval. „A tárgyalások nem zárultak le, így nem tudni, hogy mekkora mértékű lehet az elbocsátás” - közölte. Hozzátette: „320 buszvezetőről - akiket a Volánbusz mindenképpen át szeretne venni -, valamint az érintett karbantartó és kiszolgáló személyzetről van szó. Ha további teljesítményt veszít a BKV, akkor nem lehet elkerülni azt sem, hogy ehhez igazítsa a létszámát.”

Arra kérték a Budapesti Közlekedési Központot, a tenderértékelésnél úgy tárgyaljon a pályázókkal, hogy a BKV kapacitásvesztése miatt elküldendő dolgozókat az új szolgáltatónak kötelezően át kelljen vennie.

Tisztelet parancsoló nézés: egy, a hatvanegy Rába-Volvo 7900A-ból

A 900 leépítendő munkavállalóról szóló sajtóinformációkkal kapcsolatban azt mondta: „ha az összes agglomerációs és nem agglomerációs tendert sikeresen le tudná zárni a BKK, és autóbuszok is érkeznének, akkor mindez valóban több száz munkavállalót is érinthetne. Ez közel lehet ahhoz a számhoz, amely megjelent a sajtóban, de jelenleg az egy kitalált szám” - tette hozzá.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Városi vasút

59-es: pótlózni kell, kétszer kell jegyet lyukasztani

iho/vasút   ·   2022.07.24. 12:15

Pályakarbantartás augusztus 2-áig, keddig az 59-es és 59A villamos nem közlekedik. A Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között villamospótló busszal, a Széll Kálmán tér és a Szent János kórház között pedig a párhuzamosan közlekedő villamos- és buszjáratokkal lehet utazni.