Első gépét vesztette el az Emirates: későn kezdtek átstartolni?

iho/repülés   ·   2016.08.03. 13:40
emirates-boeing777_06

Futók nélkül ért földet Dubai 12-es bal pályáján átstartolási kísérlet közben az Emirates A5-EMW lajstromjelű Boeing 777-300-asa, 275 emberrel a fedélzetén. Az Aviaition Herald repülésbiztonsági portál szerint a dél-indiai Thiruvananthapuram felől érkező utasszálító normális megközelítést hajtott végre, vészhelyzet vagy más probléma jelzése nélkül.

Két perccel azután, hogy a gép személyzete a toronynak bejelentkezett, és megkapta a leszállási engedélyt, a személyzet jelentette az átstartolást, és hogy 4000 lábra emelkedik, ehelyett azonba a gép a betonra ért, miután már az átstartoláshoz behúzták a futókat.

A 777-es tehát eszerint futók nélkül ért a betonhoz, más források, így az AviationWeek szerint viszont a futók kint voltak, de összeroskadtak, amikor a gép elemelkedés helyett vissza esett a betonra, majd csúcszás közben 180 fokot fordult a földön. A felvételek szerint a gép jobb szárnyában lévő üzemanyag felrobbant. A szakportál szerint a repülőtér valamennyi pályájára vonatkozóan szélnyírás-figyelmeztetés volt érvényben.

A torony azonnal riasztotta a reptéri tűzoltókat, akik hamarosan elfojtották a tüzet, miközben megtörtént a vészkiürítés, az eddigi hírek szerint halálos áldozatok nélkül zárult az esemény.

Az Emiratesnek fennállása óta ez az első, gépveszteséggel járó balesete. A repülőteret lezárták.

 

Korábban írtuk:

Információink szerint minden utast sikerült kimenteni a gépből. A Boeing törzse kettétört. A repteret lezárták.

További részletek hamarosan!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

MentésMentés

Kapcsolódó hírek