Egységesítik a Start Flirt-flottáját

iho   ·   2017.05.09. 13:45
87flirt

A MÁV-Start kívül-belül egységesíteni kívánja a Stadler Flirt típusú motorvonatait – tudta meg a Fonódó blog. Bár az első hatvan szerelvény átalakításának műszaki tartalma még nincs pontosan meghatározva, azt lehet tudni, hogy az újabb generációs Flirtökhöz hasonlóan konnektorokat kapnak a piros vonatok, és a Kiss-tendernél előkerült USB-aljakat is beszerelik majd. Ezek a mobiltelefonok, tabletek egyszerű töltésére alkalmasak és jelenleg még a kék Flirtökbe sincsenek beépítve. Az utastérben az információs monitorokban és a szelektív szemetesekben több még az újabb generáció a réginél, az nem derül ki a Fonódó cikkéből, hogy ezeket is beépítenék.

A 060-as Flirt volt az első, amit ETCS-sel felszereltek és agyban kompatibilissá tettek a kékekkel. Felvételünkön futópróbán robog egy Flirt-szendvics Baracskánál 2014 őszén (fotók: Vörös Attila)

A motorvonatok kívülről a festési sémájukban különböznek. Az első hatvan Flirt piros festéssel érkezett egy olyan hagyományokkal rendelkező vasútra, ahol a piros mindig a dízel hajtást jelentette. Kellett is idő megszokni, sokan ellenezték tizenpár éve, hogy pirosak legyenek az elővárosi vonatok. De a Talentek is pirosak lettek végül... Ez most változni fog: a tervek szerint a most még piros motorvonatok is megkapják a fehér–kék–sárga fényezést. Különben rá is fér a Flirtökre az új festés, az eltelt tíz évben egyes vonatok jócskán megfakultak már.

Egyre gyakrabban kerül egy szerelvénybe piros és kék Flirt. Működik, nincs gond!

A külsőségeken kívül fontos változás, hogy folyamatban van az első hatvan Flirt ETCS-sel való felszerelése. Ez nem a mostani egységesítési hullám terméke, egy ideje már tart a folyamat, a Fonódó információi szerint a flotta felébe már beépítették a modern biztosító-vonatbefolyásoló-berendezést és nemsokára már az összes piros vonatban működni fog az egység.

Önnek hiányozni fognak a piros Flirtök?
Igen
Nem
survey maker

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek