Eközben a Keleti pályaudvar egy hátsó szegletében

Vörös Attila   ·   2013.09.05. 13:59
IMG_9591__130904_Keleti__659003_Floyd__400

Egyszer csak megérkezett Magyarországra a Floyd harmadik 659-es mozdonya. A fényezést ezúttal nem külföldön végezték, sőt, sehol sem, nagyjából eredeti kivitelben látható a mozdony a Keleti fűtőháza mögötti benzinkútról.

A Floyd mozdonyai a Keletiben<br>(képek: Vörös Attila)

Mint azt már megírtuk, augusztus 31-én lejárt a Floyd vasútbiztonsági tanúsítványa, ezért a magán-vasútvállalatnak le kellett állítania a gépeit, menetvonalait. A mozdonyok ott állnak, ahol a szeptember érte őket, egy Sulzer például Baján rostokol, de a Keleti fűtőháza mögött is legel néhány gép. Ezeket vizslatva lettünk figyelmesek egy üdítően színpompás masinára. A sárga festésű, kopott tetejű, már 659 003-as pályaszámú mozdonyt épp csinosítgatták, matricázták szerda reggel, amikor fotósunk arra járt.

Kopottas, mégis sokkal színesebb a fekete gépeknél

Szerdán megkérdeztük a Floydot, hogy mikor vontathatnak újra, és mi lesz a hétvégi különvonatokkal. Egyelőre nem válaszoltak, de ezen nem is lepődtünk meg, hiszen a német vezetésű társaság a román Train Hungary mellett a nyilvánosságot a legjobban kerülő magánvasutak közé sorolható.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek