Eldurrant kerék, megszakított felszállás, becsuklott orrfutó

iho   ·   2014.03.14. 09:40
cim

Megszakította a felszállását a Philadelphia International repülőtéren a US Airways gépe. Az N113UW lajstromjelű A320-200-as a US-1702 járatként a floridai Fort Lauderdale-be indult volna, személyzettel együtt összesen 149-en voltak a fedélzeten.

Start közben az orrfutó egyik gumija kidurrant, és a gép letért a felszállópályáról. A pilóták megszakították a  felszállást, a gép a pálya mellett állt meg, de közben visszacsuklott vagy kitört az orrfutója.

(fotó: Frank Gabbamonte)

Egy másik híradás szerint a gép már tíz méternyire a levegőben volt, amikor a pilóták mégis a megszakítás mellett döntöttek, az orrfutó érte el először a betont és ekkor rogyott össze.

Egyes beszámolók szerint az utaskabinban komoly volt a pánik. A gépet a vészcsúszdákon hagyták el az utasok, akik közül többen úgy adtak hírt a történésekről, hogy majdnem meghaltak, valójában az esemény során senki nem sérült meg, az utasokat buszokkal szállították vissza a terminálépületbe.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek