Éled a LOT, Varsó–Budapest júliustól hetente hétszer!

iho   ·   2020.06.19. 09:00
cim3
Július elsejétől jelzi szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a lengyel nemzeti légitársaság a hálózatának kiterjesztését, „kiválasztott” schengeni országokba valamint üdülőhelyekre Görögországban, Bulgáriában, Horvátországban és Spanyolországban is. A kiterjesztés azért pontos kifejezés, mert, mint portálunk is beszámolt róla, a márciusi teljes leállás után a LOT nemrég már beindította belföldi járatait.

Budapest fontos szerepét a LOT hálózatában jelzi, hogy a külföldi nyitás húsz desztinációja közül a legsűrűbb kategóriához tartozik, Prágával, Düsseldorffal és Vilniusszal együtt, heti hét járattal. Hatszor repül hetente a LOT Berlinbe, ötször Bécsbe, Brüsszelbe és Kijevbe, négyszer Amszterdamba és Bukarestbe. Heti három járat indul Barcelonába, Tbiliszibe és Oslóba, kétszer Splitbe és Dubrovnikba, egyszer Zadarba, Podgoricába, Korfuba, Várnába és Krétán Haníába.

Ez a menetrend egyelőre július első két hetére szól, és ami megint csak a budapesti bázis fontosságára utal, hétvégeken innen lesznek kapcsolódó járatok Várnába és Dubrovnikba, egyébként az összes vonalon a varsói Chopin repülőtérről közlekednek a kék-fehér LOT-gépek.

Rafał Milczarski vezérigazgató mindehhez azt fűzi hozzá, hogy a bevállalt desztinációk mindegyikén „stabil a járványhelyzet”, és nem fenyegeti karantén a más országokból érkezőket – mint ismert, Magyarország is most könnyített az uniós országok felőli beutazások dolgában.

Milczarski jelzi, későbbi megfontolások tárgya a hosszú távú járatok beindítása, például az Egyesült Államok felé. Mint tudjuk, ezügyben megintcsak Budapest a legfontosabb pont Varsó után, hiszen a Liszt Ferenc repülőtéren kialakított bázis – változó sűrűséggel ugyan, de – egyrészt Amerikába, másrészt a fontos ázsiai célpontok közül Szöulba nyújtott átszállás nélküli utazási lehetőséget. Ezek a járatok egyelőre nem szerepelnek a július eleji kínálatban, de mint látható, Varsóból sem próbálkozik még a társaság tengeren túli, menetrend szerinti utasszállító repüléssel.

A vezérigazgató arra emlékeztetett, hogy az Államokba közben cargo-repüléseket végrehajtott a LOT, de most még csak elemzik a személyszállítás felélesztését, nyilván annak függvényében is, hogy az amerikai hatóságok mikor és milyen formában könnyítenek a beutazások feltételein.

Jellemző, hogy London például nincs az első induló járatok célpontjai között, lévén hogy ott még mindig érvényes az érkezők karanténba küldése. Ebben a pillanatban egyébként az utazási igényeket is nyilván nehéz felmérni a hosszú távú járatokra.

Természetesen a LOT is tartja magát a nemzetközileg is ajánlott rendszabályokhoz, becsekkoláskor és repülés közben is meg kell tartani a szociális távolságot, repülés közben is végig kötelező a maszk viselése. Az utasok és a személyzet korlátozott érintkezésének megfelelően alakul a fedélzeti kiszolgálás is – fogalmaz a társaság közleménye, amely ugyancsak részletesen foglalkozik a mostantól bevezetett FLEX PLUS szolgáltatással – ez nyilván fontos eszköze a légitársaságnak arra, hogy az utazóközönség visszataláljon a repüléshez, és a standard tarifához képest valamivel olcsóbban kínál olyan előnyöket, mint a kézipoggyász és az ülőhelyválasztás, valamint kedvezőbbek az időpont-változtatások és a lemondások feltételei.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek