Elektronikus utastájékoztatás a Volánoknál

iho   ·   2014.08.12. 14:58

A már üzemelő két rendszert 2013-ban indították el, 2014 szeptemberétől a Fejár megyei Alba Volánnál is megkezdődnek a tesztüzemek. Az I-Cell rendszere az utastájékoztatáson kívül az elektronikus jegyértékesítésben és a flottakövetésben is részt vesz. Habár a megrendelők igényei különbözőek, a rendszer központi elemei kompatibilisek egymással, ezért majd a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platformba építve láthatják el teljes, országos körű funkciójukat.

A közösségi közlekedés területén azért van szükség az összehangolt fejlesztésekre, mert eddig a helyi közlekedési közszolgáltató társaságok, a Volán-társaságok és a MÁV saját elektronikus utastájékoztatási és jegyértékesítési fejlesztéseiket jellemzően önállóan, szigetszerű rendszerek kialakításával végezték. Amennyiben ezek a lokális rendszerek csatlakoznak majd az országos központi rendszerhez, Magyarországon is megvalósul a közösségi közlekedésben a teljes átláthatóság és átjárhatóság úgy az elszámolás, mint az utastájékoztatás terén, az utazóközönség így magasabb minőségű szolgáltatást kaphat – áll a fejlesztő I-Cell sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek