Elfüstölt az Aranyhomok IC mozdonya

MTI/iho   ·   2015.08.09. 13:46

Közben kiderítettük, a 10.53-kor indult Aranyhomok IC mozdonya füstölt el. A pórul járt gép a 431 225-ös Szili volt. A tűzesetről, mint hatósági intézkedésről számol be MÁV-Start, lásd képernyőmentésünket.

Korábban írtuk:

Csámpai Attila katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a mozdonyvezető porral oltó készülékkel fékezte meg a lángokat, majd az időközben helyszínre érő ceglédi tűzoltók folytatták a munkát: egy vízsugárral jelenleg is hűtik a felhevült alkatrészeket.

– A szerelvényen tartózkodó mintegy száz embert biztonságban leszállították, további útjukról a vasúttársaság gondoskodik – tette hozzá a szóvivő. A Mávinform honlapján közölte, a Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonal közös szakaszán hibásodott meg az Albertirsa állomásra érkező vonat mozdonya. A szerelvény elzárja az egyik vágányt Pilis állomás felé, ezért a vonatok csak egy vágányon, váltakozó irányban közlekedhetnek.

Az eset miatt a szegedi és a záhonyi vonalon 15–20 perces késéssel közlekednek a vonatok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek