Elindítják az Ikarus 620-ast Miskolcon

iho   ·   2017.09.29. 11:49

Az elmúlt évek hagyományait követve ma is megrendezik a Kutatók Éjszakáját országszerte. Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat bemutatja a kutatás és fejlesztés, az innovációs gondolkodás fontosságát, s szeretné vonzóvá tenni a kutatói életpályát. A több mint harminc városban, közel 2000 program azt is demonstrálni kívánja, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei.

Erre az alkalomra Miskolcon elindítják az Ikarus 620-as nosztalgiabuszt, amely a Centrum–Egyetemváros végállomás útvonalon, illetve különjárat is indul a Takata gyárhoz. A miskolci közlekedésbarátok 2010 Karácsonyán kapták a veterán járművet, amelyet az MVK Zrt. vásárolt a városnak, és alig egy év alatt korhűen felújíttatott.

A két járat díjmentesen vehető igénybe. A kutatók éjszakáján közlekedőket a 22-es és 29-es autóbuszok is segítik, amelyekre érvényes utazási okmánnyal lehet felszállni. Az Egyetem főépülete melletti parkolóban egy CNG autóbuszban az érdeklődők megismerhetik az MVK Zrt. diszpécser központjának működését és néhány kulisszatitkot is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek