Elindult a közösségi e-autó-kölcsönzés Budapesten

iho   ·   2016.11.22. 18:45
00kicsi

Hogy is szól a november 22-én nulla órától elérhető szolgáltatás szlogenje? „Akik reális alternatívát keresnek a nehézkes belvárosi tömegközlekedésre, fáznak már a Bubin, nem akarnak drága pénzen saját gépjárművet fenntartani vagy csak fáj a szívük ha marokszám dobálják a százasokat a parkolási automatákba – ráadásul mindezt trendi, fiatalos és környezettudatos módon.” Emellett sem parkolási díj, sem fenntartási költség, sőt, mosatásra sem kell pénzt áldoznia annak, aki a Greengo negyvenöt elektromos autójának egyikét kívánja kibérelni.

A szolgáltatás azoknak szól, akik nem akarnak egész nap a városi forgalomban őrlődni a saját autójukkal, ódzkodnak a tönegközlekedéstől, és a bérbicikli-rendszer sem megfelelő nekik. Budapest tágabban vett belső területén (az Árpád híd–Hősök tere–Baross utca–Rákóczi híd–Bocskai út–Alkotás utca–Óbuda által határolt területen) csak kattintani kell egyet az okostelefonunkra letöltött applikációban, és máris láthatjuk a szabad autókat, helyzetükön kívül azok töltöttségét és becsült hatótávolságát is megtudhatjuk. Szintén a telefonos applikációban félórás időtartamra ingyenesen le is lehet foglalni, azaz kényelmesen oda is érhetünk, nem viszi el előlünk más a kocsit. Az autó szintén az applikáció segítségével indul el.

(forrás: greengo.hu)

Maga a rendszerbe regisztrálás mindössze három lépésből áll:

  • Letölteni és telepíteni az alkalmazást bármelyik webstore-ból (App Store; Android Play);
  • Elvégezni az online regisztrációt;
  • Személyesen bemutatni az ellenőrzéshez szükséges okmányokat (jogosítvány, személyi igazolvány) a 1061 Budapest Király utca 16. szám található GreenGo irodában.

A regisztrált felhasználók a szolgáltatást bármikor igénybe vehetik, a számlázás percalapú, és egyből a bankszámlára terhelik az összeget. A gépjárművek természetesen folyamotos kapcsolatban állnak a felhasználó okostelefonjával, a vállalat központjával és a műholdakkal is, követhetők. A részleteket és a további információkat a társaság honlapján olvashatjuk.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek