Elindultak a répavonatok

Vörös Attila   ·   2015.09.10. 11:15
678--IMG_4154

Nincs is egyértelműbb jele annak, hogy elkezdődött az ősz, mint az első, Kaposvárra berobogó rakott répavonatok zaja. A héten elindultak az első rakományok szerte az országból. Egy-egy irányvonat 20–30 kocsis is megvan, sok helyen az évben ezek az egyedüli igazán hosszú vonatok, vagy egyáltalán, tehervonatok. Kíváncsian várjuk, hogy a jól bevált berakóhelyeken kívül idén milyen újdonságra számíthatunk! Három éve Csabacsűd volt a sztár, egy évvel később pedig igazi kuriózumként Szalkszentmártonból indult néhány vonat.

Répaforda tart Jászapáti felé Vámosgyörk és Jászárokszállás között<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

A Vámosgyörk–Újszász vonalon is főleg csak ablakos vonatok, Bézék és Uzsgyik közlekednek. A répavonatokon kívül egész évben csak egy-egy kitérőszállítmány jött erre. Szerdán a 127-es Szergej viszont megtörte a csendet, egy huszonnyolc kocsis üres szerelvényt továbbított Jászapátiba – de csak a felét hagyta ott, a másik felét tovább vitte Jászkísérre rakodásra.

* * *

Répavonatot látott? Fotózza le és küdje el nekünk a képet!

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek