Elkészült a 15-ös busz alternatív útvonala

iho   ·   2014.02.26. 15:21
15osbusz

A terveket Angyalföld (a Gyöngyösi utca környéke) és a Marina part térségének jobb kiszolgálása érdekében készítették. Tavaly nyáron már tartottak egy, a 15-ös autóbuszok közlekedését érintő társadalmi egyeztetést. Bár az akkor beérkezett vélemények átalakították a járat útvonalát, a Gyöngyösi utcai meghosszabbítást azonban akkor elhalasztották. Ezúttal az önkormányzattal egyeztetve újabb javaslatokat dolgoztak ki.


(Forrás: bkk.hu) Az elképzelés lényege, hogy a járatot meghosszabbítják a Gyöngyösi utca M végállomásig, fenntartva a kapcsolatot az Árpád híd M csomóponttal is. A Karikás Frigyes utca környékén élők kiszolgálására két változatot dolgozott ki a BKK. Az egyik javaslat szerint a meghosszabbított 15-ös, a másik szerint pedig a mellette indított új 115-ös busszal lenne megközelíthető a XIII. kerületnek ez a része. A tervezett módosítások révén javítják a XIII. kerület belső tömegközlekedési kapcsolatait, a Vizafogó térségének eddig tömegközlekedéssel ellátatlan részét, ezeken kívül a Marina part lakóövezetet is kiszolgálják.

A véleményeket és javaslatokat a BKK honlapján, és a BKK Facebook-oldalán is meg lehet írni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek