Élmény, beszámoló a megtépázott 70-esről

Kadocsa Gyula   ·   2016.05.15. 11:06
szobi_kaland0

Kollégánk, Kadocsa Gyula is tudja, mikor „kell” kerékpártúrára menni a Börzsönybe... Íme az élménybeszámolója Szobról.

Kicsit meghosszabbodhat egy börzsönyi bringa túra, ha nem közlekedik végig a vonat, mert fa dől a felsővezetékre. Az ilyen esetekre nem mindig számít az ember, de túlélhető. Hiába van a zsebében a több, mint félméternyi, a kerékpár szállítására is érvényes jegycsík, ha a pótlóbuszra a bringáját nem viheti fel. Hála Istennek jelen esetben csak néhány kilométert kellett pluszban tekerni, bár volt némi bizonytalansági tényező az induló állomáson...

Várakozás Szobon. A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

Először a nemzetközi vonatot mondták be első indulóra, a Petrov EC leghátsó kocsijában (a vonaton nincs kerékpárszállító kocsi) nem nézték jó szemmel a kerékpárt, le is pakolta az orosz személyzet.

Persze, minden jó, ha a vége jó, a Verőce–Vác szakaszon egy kis plusz tekerés, de még így is előbb érhettünk be, mint azok, akik a vonatpótló buszokkal utaztak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek