Elnök Úr gőzre vár

iho   ·   2018.05.18. 13:25
00kicsi

A mostani munkálatok során a túlhevítő csövek egy részét cserélték ki, illetve a szerelvények javítása, és a szerkocsi ápolása volt soron. A javításokat a 411-es Alapítvány és a MÁV Nosztalgia Kft. istvántelki gőzösműhelye végezte el. A Trumant gondozó csapat reményei szerint a május 19–20-ai Mozdonymatinén már gőzben is lehet az öreg mozdony. A Trumanon kívül a 204-es és a BHÉV 27-es gőzöst is az alapítvány személyzete kezeli majd.

A Truman felújítása Istvántelken A képre kattintva galéria nyílik Dobler Gergő és Farkas Balázs felvételeiből

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Kapcsoljuk össze Európát vonattal!

iho/vasút   ·   2023.02.03. 15:00

Az Európai Bizottság tíz olyan pilotprojekt támogatására bólintott rá, melyek vagy új nemzetközi vasúti összeköttetéseket hoznak létre Európában, vagy a már meglévőket fejlesztik tovább.

Vasút Nagyvasút

Elkezdik felújítani Veszprém vasútállomását

iho/vasút   ·   2023.02.03. 09:00

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomás felújításának első üteme február elején megkezdődik.