Elnyűhetetlen kereket fejlesztettek ki a NASA kutatói

iho   ·   2017.12.08. 07:34
NASA_lidkep_kicsi

A NASA Glenn kutatóközpontjának mérnökei bemutatták a nikkel-titánból (nitiol) készült kereket, melyre a fémötvözet tulajdonságai miatt jellemző az alakemlékező effektus és a szuperhajlékonyság. Vagyis a kerék a legkülönfélébb terepkörülményekhez is jól alkalmazkodik, és képes visszanyerni eredeti formáját. Az innováción a hatvanas évek óta dolgoznak a kutatók, s bár a fejlesztés eredeti célja az volt, hogy az űrkutatásban használt robotokat olyan tökéletes kerékkel szereljék fel, ami nem rongálódhat meg, úgy tűnik, hogy a nikkel-titán kerék a szállítmányozás, a tömegközlekedés, sőt, a környezetvédelem terén is jól működhet.

A nikkel-titán fémötvözet alakmemóriával rendelkezik, így a kerék károsodás esetén képes visszanyerni eredeti formáját (fotók: NASA)

A kerék tulajdonképpen egy váz, ami több ezer feltekercselt, majd egymásba szőtt fémszálból épül fel. Ez a háló elég teherbírású ahhoz, hogy előre nem látható terepviszonyok közt, és nagy terhelésnek kitéve is megtartsa a járművet – tájékoztatott az Inhabitat. Nem váltak be ugyanis azok az alumínium kerekek, melyeket a NASA a Marson 2012-ben landolt Mars Curiosity Rover esetében használt. Bár a Curiosity kerekei a tesztelések során kellően strapabírónak bizonyultak, a rosszul alkalmazkodó fémötvözeten már egy év után horpadások, lyukak keletkeztek.

A NASA Glenn kutatóközpontjában tesztelik a gépkocsikra kifejlesztett kereket is

Közeledik a 2020-as Mars-küldetés, amelyre immár a lényegesen ellenállóbb nikkel-titán kerékkel ellátott járművet küldik fel. A fejlesztők azt remélik, hogy az új kerekeknek köszönhetően nagyobb területeket járhatnak majd be a robotok a Marson vagy akár a Holdon. Hosszabb élettartammal rendelkeznek, ezért „földi változatuk” segítségével sokszorosára növelhető a járművek teherbírása.

A személy- és tehergépkocsikra szánt fejlesztés a környezetszennyezés terén is előrelépést jelentene, hiszen búcsút inthetnénk a nehézfémet és más szennyező anyagokat tartalmazó gumikerekeknek. A tesztüzemmód már elkezdődött a NASA Glenn kutatóközpontjában.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Ellátási lánc Nagyvasút Szállítmányozás

Elindult a Rail Cargo Group Bécs és Kijev közötti TransFER-szolgáltatása

iho/vasút   ·   2023.10.03. 18:30

Az első tesztvonat leközlekedtetése alapkőletételként is értelmezhető a Bécs és Kijev közötti rendszeres összeköttetés kialakításában. Az útvonalon először sikerült daruzhatóvá tenni a nem daruzható félpótkocsikat, hogy alkalmasak legyenek vasúti szállításra. E fontos mérföldkő alapját az r2L-technológia jelenti.