Előbb megbüntették, aztán vezethette a buszát

iho   ·   2015.02.21. 09:44

A BKV-Figyelő írta meg, hogy múlt héten BKK-s jegyellenőr büntetett meg 16 ezer forintra egy buszsofőrt azon a buszon, amelyen délutános műszakban váltotta a délelőttös kollégáját. Az agglomerációban a BKK megrendelésére a Volánbusz üzemelteti a buszokat. A BKK-s ellenőr a volánbuszos szabadjegyet nem fogadta el az agglomerációs járaton, mondván hogy az csak külterületre érvényes.

– Nevetségesnek tartjuk, hogy míg az agglomerációs járaton az utasok is a BKK bérletével tudnak utazni, addig mi, dolgozók nem kapunk a BKK-tól utazási igazolványt, mint egykor a BKV-nál. Cafetériából pedig nem érdemes BKK-bérletet kérni, mert az több mint 14 ezer forint lenne – írja a blogon a megbüntetett buszsofőr.

Az ellenőrt egyáltalán nem érdekelte, hogy ő fogja a kollégát leváltani, és ugyanezt a buszt a következő műszakban ő fogja vezetni. Egyszerűen elkérte a papírjait, és kapott egy 16 ezer forintos sárga csekket.

– Igazságtalannak és nevetségesnek tartom, hogy a saját kollégám büntetett meg, és a 16 ezer forintos büntetést sem fogja kifizetni helyettem senki. Ez egy drága nap volt – mondta a sofőr. Mint tudjuk, az agglomerációs járatokon közlekedő buszokat a Volánbusz üzemelteti, a buszsofőrnek volt is volánbuszos szabadjegye, ez azonban a BKK-nál nem érvényes.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek